Portfolio

I’M NOT STRANGE, I HAVE AUTISM – ELLEN VAN GELDER

I’m not Strange, I Have Autism: Living with an Autism Spectrum Disorder (opnieuw uitgegeven als My Life as an Autist). Village: Leersum. 2015. Vertaling van het originele Ik Ben Niet Vreemd, Ik Heb Autisme van Ellen van Gelder.

In Ik ben niet vreemd, ik heb Autisme geeft auteur Ellen van Gelder in 26 hoofdstukken van A t/m Z op een heldere manier een inkijkje in het leven met een autismespectrumstoornis (ASS). Naast haar eigen verhaal laat ze ook mede-auties vertellen over hun dagelijkse ervaringen met autisme. Een inspirerend boek voor mensen met een autistische stoornis die nog op zoek zijn naar meer balans in hun leven. Maar ook partners, hulpverleners, familieleden en anderen die zich met iemand met een autismepectrumstoornis willen verbinden, krijgen een mooie duidelijke inkijk in het anders zijn wat ASS heet.

 

YOU’VE GOT TO HAVE THE GUTS – ESTHER RADSTAAK

You’ve Got to Have the Guts: Life after Childhood Cancer. Village: Leersum. 2016. Vertaling van het originele Je Moet Het Durven van Esther Radstaak.

Het autobiografische Je moet het durven is het ontroerende verslag van een zoektocht naar levensgeluk. Bij Esther RadstaakBrookman (1967) werd op twaalfjarige leeftijd een kiemceltumor vastgesteld. Ze geneest na een zware ziekteperiode van twee jaar. Esther wordt apothekersassistent, trouwt en krijgt een gezonde dochter. Wanneer haar dochter bijna twaalf is, komen alle traumatische ervaringen die Esther in haar jeugd heeft opgedaan genadeloos boven. Ze verliest de greep op haar bestaan en vervreemdt van zichzelf. Ten einde raad zoekt ze hulp. In een langdurige psychotherapie met tientallen EMDR-sessies, herondekt ze zichzelf. Dit boek zal ouders helpen boven hun verdriet uit te stijgen. Artsen en verpleegkundigen krijgen de kans zichzelf te zien door de ogen van een kind. Maar het meest waardevolle is dat mensen met vergelijkbare traumatische ervaringen moed kunnen putten uit Esthers uiteindelijke overwinning.

 

ANDERE CLIËNTEN (O.A.)

  • TeMa Study Association Groningen
  • TransStock.eu
  • Meerdere internationale start-ups
  • Overige individiën, zie ook ‘Testimonials